Rezultat za istoriju

0

Za koplje iznad svih: KUD Stevan Mokranjac
 

Umetnički rukovodilac Milorad Runjo ističe da ima samo reči hvale za svoj ansambl.

– Mislim da se njihov trud i svakodnevni rad u sali isplatio. Mokranjac je jedan od najbrojnijih ansambala kako u Austriji tako i širom Evrope. Zaslužili smo tu titulu i da svi poštuju i cene naš rad – naglasio je on.

 

Svi kao jedan

– Koreografijom "Rajački prvenac – igre iz okoline Negotina" pokazali smo nešto što će sigurno dugo biti pamćeno u istoriji Evropskih smotri – 52 igrača na sceni su delovala kao jedan i blago je reći da su ostavili bez daha sve prisutne u punoj sali – kazao je Božinović.

Mokranjac, prema njegovim rečima, može da stane sa sve i jednim ansamblom iz Srbije i odmeri svoje kvalitete i pokaže koliko kvalitetno radi.

– Na Smotri smo osvojili 99 poena što je za sada na evropskim smotrama nezapamćeno. Osvojili smo specijalne nagrade od kojih su za najuigraniji ansambl, za rekonstrukciju nošnje, za najbolji muzički aranžman i specijalnu nagradu hale Borik – podsetio je Runjo.

On je naglasio da je za društvo ova smotra bila dodatno značajna jer su se dva člana verila na bini pred svim učesnicima i posetiocima, tako da bi, i da nije osvojeno zlato i prvo mesto, sijalo zlato na Tamarinoj ruci.

Član uprave Saša Božinović ocenio je da je KUD "Stevan Mokranjac" osvajanjem 99 od 100 mogućih poena pokazao još jednom da je sigurno bez premca najbolji ansambl Evrope.

Božinović se zahvalio igračima, koreografu, muzičarima i svima koji su doprineli da se "Mokranjac" u Banjaluci predstavi u najboljem izdanju i na tako ubedljiv način odbrani prošlogodišnju titulu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here