Robijaši oslikali zatvorski hram

0

na dobrom glasu: Ministar Selaković i vladika Jovan u KPZ u Nišu
 

Ministar pravde Nikola Selaković, obišao je KPZ Niši tom prilikom i rekao da je Kazneno-popravni zatvor u Nišu, koji je godinama bio najproblematičniji u Srbiji, sada uzorna ustanova zahvaljujući izuzetnom angažovanju novog rukovodstva.

– Kruna kvalitetnog i dobrog rada upravo je ovaj pravoslavni hram, obnovljen zahvaljujući angažovanju osuđenika i zaposlenih u KPZ Niš – istakao je ministar Selaković.

Upravnik KPZ Niš Aleksandar Grbović rekao je da su zatvorenici dobrovoljno radili na rekonstrukciji i oslikavanju crkve i da je radove na hramu izvelo preko 150 osuđenih lica na izdržavanju zatvorske kazne i 40 radnika zaposlenih u ustanovi. Među osuđenicima koji su radili na obnovi crkve bilo je i zatvorenika koji nisu hrišćani.

Liturgiji u crkvi Svetoga kralja Stefana Dečanskog, koju je podigao u leto 1934. godine kralj Aleksandar Karađorđević, pored ministra Selakovića prisustvovali su gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić, načelnik PU Niš i pomoćnik direktora policije Srbije, Srđan Grekulović načelnik Nišavskog okruga dr Aleksandar Cvetković i mnogi drugi.

Svečanu liturgiju u obnovljenom hramu sa sveštenstvom Niške eparhije služio je vladika niški Jovan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here