Rođendan slavili sa prijateljima

0

Na odmoru do septembra

Članovi crkvenog folklora Jelek iz Filingen-Šveningena formiranog pri hramu Svetog Mihajla Arhagnela proslavili su drugu godinu postojanja. U prepunoj sali parohijskog doma okupili su se ne samo igrači i njihovi roditelji, već i brojni gosti sa Švarcvalda. Stigli su i gosti iz Ulma, igrači crkvenog folklornog ansambla "Sveti Nikolaj Velimirović", sa kojima ima sjajnu saradnju, kao i članovi "Svetog Save" iz Štutgarta.
Posle pozdravne reči predsednika folklora Steve Mandića igrači su pokazali svoje umeće, a prisutni su ih burno pozdravili . Druženje je potom nastavljeno uz estradnu umetnicu Ćanu, koja je oduševila prisutne otvorenošću i prijateljskim rečima.
I ova manifestacija je imala i humanitarni karakter. Na proslavi drugog rođendana sakupljeno je 1.300 evra, a iz klupske kase dodato je još 1.500 evra, koje će, kako se nadaju, bar na trenutak olakšali muke narodu koji je pogođen katastrofalnim poplavama koje su zadesile i Srbiju i Republiku Srpsku.
Inače, crkveni folklor Jelek vodi mlada uprava na čelu sa predsednikom Stevom Mandićem. Potpredsednik je Robert Flajšer, sekretar Radomir Adamović, a blagajnik Dragana Radić. Članovi Jeleka se od ove nedelje nalaze na zasluženom odmoru, a aktivnosti će nastaviti u drugoj polovini septembra. Dobronamerni, raspoloženi i željni igre su u svakom trenutku su dobro došli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here