Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo

Čini se da je sve gotovo – Ronaldo na leto napušta Juventus! Vest o kojoj danas bruje italijanski mediji potiče od vrlo pouzdane Gazete delo Sport, koja donosi ekskluzivu kroz naslov – “Raskinuli su, ali i dalje žive zajedno“, što slikovito objašnjava da Portugalac više ne planira da ostaje u Italiji nakon idućeg prelaznog roka.

Tako će Ronaldov agent, Žoze Mendeš imati pune ruke posla da pronađe pravi klub u koji bi Portugalac mogao da pređe za narednu sezonu. Tamošnji mediji pišu da i pored pomirljivih tonova čelnika italijanskog kluba, jedan od najboljih fudbalera na svetu nikada nije ni pomišljao da ostane među crno-belima iz Torina.

Pitanje je samo gde bi mogao da ode, pošto je Florentino Perez već otpisao njegov povratak u Real Madrid, pošto je veliki problem godišnja plata od čak 31.000.000 evra, što je suma koju može da priušti samo mali broj srećnika na Starom kontinentu. Među njima je PSŽ.

Takođe, ako bi se odlučio da napusti Italiju, moraće da bude spreman na daleko veće poreze, čak i na sponzorske ugovore, pošto na Apeninima generalno ima povlašćen status da plaća samo 100.000 evra na svaki prihod iz inostranstva. A novac je za Rolanda i te kako bitan.

Ostaje pitanje ko će se prvi ponuditi da preuzme velike zahteve Kristijana Ronalda, pri čemu je jedna stvar sasvim jasna – čeka nas burno i zanimljivo leto u redovima Juventusa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here