RTS je sam promenio frekvencije

0

Kompanija SES koja upravlja telekomunikacionim satelitima juče se oglasila povodom objašnjenja Radiotelevizije Srbije u kojem se navodi da emitovanje kanala RTS Sat preko orbitalne pozicije Astra 19,2 E nije moguće zbog tehničkih problema operatera. Kompanija SES demantuje navode o tehničkim problemima sa satelitima ASTRA koji su odgovorni za prenos srpskih javnih servisa RTS Sat i Radio Beograd.
"Navodi na vebsajtu rts.rs prema kojima signal na orbitalnoj pozicija ASTRA 19,2 stepena istočno neće biti dostupan zbog tehničkih problema operatera SES, nisu tačni. SES izjavljuje da naša satelitska flota ispunjava najviše standarde pouzdanosti i nastaviće da bude tehnički sposobna da prenosi signale programa RTS Sat i Radio Beograd".
– Kompanija SES još dodaje da je odluka o obustavljanju emitovanja ova dva programa zapravo odluka RTS, a ne kompanije koja upravlja satelitima – naveo je u pisanom saopštenju Martin Ornas-Kubački, potpredsednik SES i regionalni direktor kompanije za tržište centralne i istočne Evrope.
Kompanija SES je vodeći svetski operator satelita koji omogućava komunikaciju, povezivanje emitera, korporacije i vlade. Poseduje 55 geostacionarna satelita.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here