Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 24. 07.

OKO Magazin: Lane Gutović – smeh kao najozbiljniji posao

Nije mi jasno kako je došlo do toga da humor bude proglašen najlakšim žanrom, jer ja, naprotiv, mislim da je on najteži žanr”, govorio je Lane Gutović.
O Lanetu Gutoviću govore kolege i prijatelji: scenarista Siniša Pavić, reditelji Mihailo Vukobratović i Božidar Đurović, glumci Aleksandar Dunić i Irfan Mensur.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 25. 07.

Bioskop: Znoj

Junakinja filma je Silvija Zajac, poznata fitnes motivatorka i influenserka na društvenim mrežama. Ona je na vrhuncu svoje slave. Ispunjena energijom i optimizmom ona vodi časove vežbanja u salama pred armijom svojih sledbenika. Pored glamura i slikanja za časopise i promovisanja proizvoda, Silvijin život je ipak ispunjen samoćom i potencijalnom pretnjom od obožavaoca kojem nisu dovoljne samo fotografije i objave.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 26. 07.

SAT: Patrola do Italije – Lido di Jezolo, Venecija, Rimini

Na putovanju po Italiji obišli su poznato letovalište Lido di Jezolo, predložili izlet u Veneciju, a kao finalnu destinaciju izabrali su Rimini. Saznaćete na koji način Italijani organizuju boravak turista, ali i šta sve okolina nudi. Posebna zanimljivost je izlet do San Marina.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 27. 07.

Serijski program: Vera

Ako ste propustili! Sve epizode serije Vera dostupne samo na RTS Planeti! Špijunski triler s elementima melodrame inspirisan istinitom pričom o srpskoj Mata Hari, Veri Pešić (Jovana Stoiljković).

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 28 .06.

Dokumentarni serijal: Utopija

Dokumentarni narativ “Utopija” je serija od deset video eseja, koji razmatraju veoma specifičan razvoj moderne umetnosti u periodu od ranih pedesetih do šezdesetih godina prošlog veka na teritoriji Jugoslavije.
U potrazi za razlozima, ključnim trenucima, akterima ove zanimljive priče, putovaćemo sa autorom, Borisom Miljkovićem, od Golog otoka do Brazila, od Brisela do Njujorka, od Sao Paola do Zagreba, Venecije, Velvegema.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 29. 07.

Bioskop: Slučaj Openhajmer

Američki fizičar Robert Openhajmer je u toku Drugog svetskog rata bio na čelu istraživačkog rada za proizvodnju atomske bombe. Sa tog položaja smenjen je 1953. godine zbog neslaganja sa Američkom atomskom komisijom u pogledu izrade hidrogenske bombe. Istraga koja se protiv njega vodila, svedočanstvo je o velikoj moralnoj i psihološkoj dilemi u kojoj su se nalazili naučnici te epohe.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 30. 07.

Program za dijasporu: Šest priča iz Sankt Peterburga

U prvoj priči govorimo o zaostavštini Vuka Stefanovića Karadžića, koja je posle 150 godina prvi put izložena javnosti. U drugoj storiji razgovaramo sa gospodinom Mirkom Ticom, koji je uspešan i u trgovini, ali i gradnji hotela u Sankt Peterburgu. Na kraju, ušli smo u crkvu Hristovog uskrsnuća, ili kako je u Rusiji poznatija – Spas na krovi (krvi).
Scenarista:Vera Katanić

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here