Rukometašice Srbije pregazile Grčku

0

Selektor Grčke Velimir Venjović je nakon meča bio razočaran nastupom svojih izabranica.

“Mislim šta reći posle ovakve utakmice. Moje devojke nisu naučile da igraju odbranu, samo misle o napadu, a ja hoću da igramo samo dobru odbranu. Moramo čekati mlađe igračice koje sam nedavno selektirao, pa tek za četiri godine ćemo videti pravu selekciju Grčke“.

 

Duško Milić, selektor Srbije, čestitao je devojkama na požrtvovanju, volji i želji pobedi.
 

„Realno je da smo bolji od reprezentacije Grčke, ali sam se brinuo kako će sve izgledati. Pošteno su ušle u meč i verovao sam da me neće izneveriti iako je protivnik bio dosta slabiji od nas. Zadovoljan sam bodovima, a već se okrećemo Turskoj. Obećavam da ćemo dati sve od sebe, a da li će to biti dovoljno za trijumf videćemo. Nemamo strah od Turske“, rekao je Milić.

 

Slađana Đerić, kapiten Srbije, naglasila je da je važno što je naša selekcija startovala pobedom u kvalifikacijama za odlazak na EP.
 

“Uspešno smo startovali u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Maksimalno skoncentrisano ušli smo u meč. Bio je ovo lakši trening. Očekuje nas duel sa Turskom, koja je dosta kvalitetniji protivnik. Optimista sam i idemo u Antaliju da pobedimo".

 

Najefikasnije u timu Srbije bile su Andrea Lekić, Dragana Cvijić, Jovana Bartošić, Sanja Damnjanović i Katarina Krpež sa po šest golova. Dijana Števin postigla je pet golova. Kod skromne ekipe Grčke istakla se Papanikolau sa pet pogodaka.

Meču u Zrenjaninu prisustvovalo je oko 600 gledalaca.

 

Srbija se u narednom kolu kvalifikacija za šampionat Evrope sastaje sa selekcijom Turske. Taj meč na programu je u subotu u Antaliji.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here