Tanjug/AP
Andrej Rubljov

Za Špance važi nepisano pravilo “da su izmislili tenis na šljaci, da su najjača nacija na ovoj podlozi”, ali jedan pripadnik svetskog vrha očigledno “to nije obavešten”.

Andrej Rubljov nikad na ATP turu nije izgubio meč na najsporijoj podlozi od bilo kog tenisera iz ove zemlje. A igrao je čak 13 puta. Rus već ima pobedu protiv Rafaela Nadala, a sada je u Madridu zabeležio još jedno veliko iznenađenje – eliminisao je Karlosa Alkarasa.

A da senzacija bude još veća, Rubljov je to uradio u periodu velike krize – od diskvalifikacije u Dubaiju u februaru niže razočaranje za razočaranjem. Do dolaska u madridsku “Magičnu kutiju” zabeležio je samo jednu pobedu, a sada je u polufinalu.

– Ova nedelja ima izuzetan značaj za moju sezonu – istakao je Rubljov da će ga pobeda sa 4:6, 6:3, 6:2 izvući iz krize.

– Otkako sam došao u Madrid, igram fantastičan tenis. Pogotovo mi je servis dobar. U poslednja dva meča on je presudan, mada nisam dobro počeo. Ali kako je meč odmicao, sve bolje sam servirao – naveo je Rus.

Koliko se Rubljov promenio od onog incidenta u Dubaiju, videlo i iz jedne scene iz duela protiv Alkarasa. Sudija mu nije dozvolio čelindž jer je obrisao trag, ali on nije izgubio glavu kao pre dva meseca.

– Nisam imao energiju ni za šta osim za igru. Nisam imao snage da se žalim – objašnjava.

Svetlana Kuznjecova, nekadašnja šampionka Rolan Garosa i US opena, prokomentarisala je uspeh Rubljova sledećim rečima:

– Život je zebra, posle crnog perioda uvek dolazi beli.

Andrej se složio:

– Ništa ne traje zauvek. Iako nisam imao dobre rezultate na poslednjim turnirima, nisam prestajao da dobro treniram. Dobro sam osećao loptu, ali na mečevima to nisam uspevao da iskoristim. Na sreću, u tenisu se sve brzo menja, nisam morao da čekam godinu dana, jer imamo dobre turnire svake nedelje.

Rival Rubljova će biti još jedan madridski debitant u polufinalu, Tejlor Fric. Amerikanac protiv Rusa vodi sa 5:3, ali je jedini meč na šljaci izgubio. Rubljov je prošle godine slavio u Monte Karlu – na putu do jedine titule na mastersima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here