EPA/Robert Ghement
NATO vojnici

Povratak NATO na granice iz 1997. godine je strateški zadatak za Rusiju koja će to pokušati da sprovede svim raspoloživim sredstvima, izjavio je poslanik ruske Državne dume Oleg Morozov.

Kako je naglasio, jedan od puteva da se taj zadatak realizuje je i stvaranje novih pretnji po bezbednost takozvanih „novih“ članica Alijanse razmeštanjem raketnih sistema u Kalinjingradu.

Takođe je rekao i da bi zbog stupanja Finske i Švedske u sastav NATO Rusija mogla da pokrene pitanje i odbacivanja nenuklearnog statusa Baltičkog mora.

„Stupanje Finske i Švedske u sastav NATO u korenu lomi evropsku arhitekturu bezbednosti“, istakao je Morozov.

Podsetimo, Finska i Švedska najavile su mogućnost stupanja u sastav NATO nakon dugogodišnje politike vojne neutralnosti. Brojne članice NATO su tu inicijativu pozdravile.

3 COMMENTS

  1. Sigurno NATO treba da bude porazen da nestane i onda ce svet biti miran i nestati u glavama anglosaksonaca planovi osvajanjea Rusije.Dace bog i ruski patriotizam

  2. Mile Plavi – lepo sanjas. Ali snovi su jedno a stvarnost je nesto sasvim drugo. Niti ce ti Bog dati – a ruskog patriotizma ima vise u Srbiji nego u Rusiji. Ruski vojnik nije motivisan. Rusi i mi smo najbolji kad se branimo ali ne i kada napadamo. Izgubili smo Krajinu, izgubili smo Kosmet, imamo RS u sklopu BiH…., nista od Vojine linije “Vivovitica / Kavlobag”……Ruska Armija se maltretira sa motivisanim Ukrajincima preko kojih Nato testira svoje oruzje,….setite se Avganistana i Stinger raketa….probudi se Mile jer od snova se ne zivi!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here