EPA-EFE/BELARUSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

“Planovi Slovenije i Hrvatske da snabdevaju Ukrajinu ubojitim oružjem predstavljaju avanturu”, izjavio je ruski zvaničnik Jurij Pilipson.

– Neshvatljivi su planovi koje su objavile i Slovenija i Hrvatska za isporučivanje ubojitog oružja kijevskom režimu. Inicijatori te avanture moraju biti svesni protiv koga će to oružje biti upotrebljeno – rekao je direktor Četvrtog evropskog departmana Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Kako kaže, slanje plaćenika i isporuke oružja u Ukrajinu ometaju normalizaciju i destabilizuju situaciju u regionu, prenosi Sputnjik.

– Što se tiče nezakonitih aktivnosti stranaca na teritoriji Ukrajine, plaćenika, snabdevanja oružjem, naš stav je nepromenjen. Takva aktivnost dodatno koči normalizaciju, potresa region, dovodi do degradacije u oblasti bezbednosti. Iznosimo te procene svim partnerima – dodao je on.

Kako je kazao, neke evropske zemlje proaktivno nastoje da zadobiju naklonost NATO i Sjedinjenih Američkih Država u svom „žestokom neprihvatanju” događaja u Ukrajini.

Direktor departmana je naveo da je ruska strana „donekle zbunjena” reakcijom slovenačkih zvaničnika u smislu nivoa rusofobije.

– Međuresorni sporazumi se unilateralno krše. Građani Slovenije odbijaju ruske državne nagrade, preduzimaju se neprijateljske akcije prema našim predstavništvima u Ljubljani. A to se dešava u pozadini Dana rusko-slovenačkog prijateljstva ustanovljenog prošle godine – pritom, na inicijativu slovenačke strane“ – objasnio je Pilipson.

6 COMMENTS

  1. Što god treba i koliko treba.Ništa nije problem.A ovi kukavički klanjači na čelu sa Putinom neka se brinu kako da se izvuku iz Ukrajinskog blata.Nekako mi izgleda da su tamo zapeli . A vojska i ekonomija im kopni……

    • О чему прича овај? Руси имају контролу на око 25% територија у Украјини и стално напредују. Тај рат би био окомчан да Нацисти нису побегли са својих положала у градове где држе цивилно становништво као таоце.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here