Rusija: Ukrajino, napadni nas, uništićemo te!

0

Rusija će uzvratiti u slučaju namernih ukrajinskih udara na njenu teritoriju: Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov
 

"Već smo upozorili da ćemo, ako se to nastavi, preduzeti neophodne mere. U najblažem slučaju, ako je jasno da je to učinjeno namerno, uveren sam da ćemo morati da uništimo tačku odakle je došao napad", rekao je Lavrov televiziji Rusija 24.

 

Dodao je da su granate, koje su poslednjih dana pale na rusku teritoriju, a ispaljene su iz Ukrajine, rezultat ili "neprofesionalnog rada, ili slučajnosti, što vodi ratu".

 

Jedna granata ispaljena je 13. jula na ruski gradić Donjeck (koji nosi ime ukrajinskog Donjecka) na granici sa Ukrajinom, a tada je poginula jedna osoba. Moskva je optužila ukrajinske snage za taj napad, što je Kijev demantovao.

 

"Taj događaj svedoči o izuzetno opasnoj eskalaciji napetosti na granici Rusije i Ukrajine i može imati nepovratne posledice, za koje će biti odgovorna Ukrajina", kazao je Lavrov i dodao da će Rusija insistirati na pokretanju što transparentnije i nezavisne istrage o padu tog aviona, u kojem je stradalo 298 putnika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here