Ruska Mata Hari

0

Žrtve zanosne Mumu bili su Viktor Šenderovič, najzajedljiviji kritičar premijera Vladimira Putina, pisac Eduard Limonov i Mihail Fišman, glavni urednik ruskog izdanja "Njuzvika", koga su kamere zabeležile kako potpuno nag šmrče kokain.

 

Drugi ruski opozicionari koji se ne pojavljuju na tom snimku priznaju da su pali na draži seksepilne Mumu, a među njima i vođa opozicionog pokreta "Solidarnost" Ilja Jašin.

Poslednje dve godine Mumu je primala opozicionare u svom moskovskom stanu načičkanom skrivenim kamerama, a oni sad optužuju premijera Putina i FSB da stoje iza ove zavere čiji je cilj bio da ih diskredituje.

 

Mihail Fišman

Sve njene žrtve ocenjuju da su tako skupu tehniku i komplikovanu zamku mogli da organizuju samo stručnjaci FSB-a. Šenderovič veruje da iza svega stoji premijer Putin, dok je Jašin optužio Mumu za saradnju sa tajnim službama i podneo zahtev javnom tužiocu da se pokrene krivični postupak protiv onih koji su snimili i objavili film.

 

On traži i da tužilaštvo proveri da li su u zaveri učestvovali Vladislav Surkov, zamenik šefa kabineta predsednika Rusije i Vasilij Jakemenko, predsednik Ruske omladine.
 

"Novinarka"

 

Viktor Šendrovič

Viktor Šendrovič je priznao da je imao aferu sa Mumu i da mu je sve postalo sumnjivo kad je pročitao članak o provokacijama u kojima je ona učestvovala.

 

On kaže da ga je pozvala, predstavila se kao novinarka, a posle intervjua mu je predložila da se opet nađu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here