Tanjug
Aleksandar Bocan-Harčenko

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je da je Zapad, podrškom prištinskoj aplikaciji za Savet Evrope, nagradio kosovskog premijera Kurtija za antisrpsku politiku.

– Podrška od strane Komiteta ministara Saveta Evrope prištinske aplikacije za prijem u organizaciju faktički je nagrađivanje kosovskog premijera Kurtija od strane Zapada za antisrpsku politiku. Nije slučajno što je odluka usklađena sa lažnim izborima u 4 pokrajinske opštine – rekao je ruski diplomata.

On je takođe istakao i da nije neophodno dokazivati da Priština sprovodi kurs SAD i EU.

Podsetimo, zahtev Kosova za prijem u Savet Evrope prosleđen je u ponedeljak u dalju proceduru u Parlamentarnu skupštinu te organizacije.

Za tu odluku glasali su predstavnici 33 zemlje, sedam je bilo protiv (Srbija, Azerbejdžan, Gruzija, Rumunija, Kipar, Španija i Mađarska), dok je pet bilo uzdržano (Grčka, Slovačka, Moldavija, Ukrajina i BiH). Jermenija nije glasala.

4 COMMENTS

  1. Чини ми се да колективни запад има велики проблем са паралелним институцијама – једне су “легалне” које причају о демократији и владавини права а друге су нелегалне и раде шта им се хоће у складу са висином профита шпекулативних послова, мита или степену расизма…изгледа да су друге окупирале и сопствене државе и народе који пате од синдрома скуване жабе…не мирише на добро.

  2. Sve je to bilo očekivano Unistavanje Srba na Kosovu bilo i nastavice se.Mi smo ti koji moramo da ih zastitimo a ne Ruski ambasador.Dok vi smenite Vucica <Dacica i Vucevica nesta ce i Srba na Kosovu.PRODAJETE CACU ZA SIRENJE.Docice te i vi u Beogradu na red,nece potrajati dugo

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here