Tanjug/AP

Nivo vojne spremnosti Oružanih snaga Rusije je mnogo veći nego što je u NATO-u, izjavio je prvi zamenik predsednika komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Vladimir Čižov, komentarišući plan Severnoatlantske alijanse da organizuje vežbe “Stedfast difender 2024” krajem januara.

– Nivo pripreme ruskih oružanih snaga je sada neuporedivo iznad NATO nivoa. Zato se njima tako žuri. Mislim da je naš glavni zadatak u trenutnoj situaciji da naša pobeda u specijalnoj vojnoj operaciji bude ubedljiva za sve, uključujući i NATO – rekao je ruski senator televiziji “Rusija 24”.

Čižov je dodao da scenario NATO vežbi prvi put predviđa oružane akcije sa Rusijom. On navodi da je rukovodstvo Alijanse nedavno govorilo o tome da NATO nije usmeren protiv Rusije i da ne planira da sa njom ratuje.

– To je principijelno važan trenutak i mi ćemo ih, naravno, podsetiti – podvukao je Čižov.

Ranije je vrhovni komandant Ujedinjenih oružanih NATO snaga u Evropi Kristofer Kavoli objavio da će krajem januara početi najveće u poslednjoj deceniji vojne vežbe NATO-a “Stedfast difender 2024”. Na vežbama će učestvovati oko 90.000 vojnika iz Alijanse i Švedske.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here