EPA–EFE M-Š

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu razgovaraće sutra i u petak u Tuskoj o izgradnji nuklearne elektrane Akuju i radu gasovoda Turski tok, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Oni će se na sastanku, pored zajedničkog rada na strateškim projektima, dotaći i aktuelnog stanja ukrajinske krize i načinima mirnog rešavanja tog sukoba, preneo je Tas. Ministri nameravaju da, uoči predstojeće turističke sezone, razgovaraju i o pitanjima u vezi sa obezbeđivanjem sigurnosti Rusa u Turskoj.

Rusko ministarstvo dodalo je da će jedna od tema na dnevnom redu biti situacija oko ugovora o transportu žita kroz Crno more, koji je Rusija produžila za 60 dana.

“Uz pomoć turskih partnera, nameravamo da postignemo sveobuhvatnu primenu ovih sporazuma, ne samo u ​​smislu snabdevanja ukrajinskim žitom svetskim tržištima, već i deblokiranja pristupa međunarodnih ekonomskih operatera ruskim poljoprivrednim proizvodima i đubrivima”, saopštilo je ministarstvo, prenosi Tanjug.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here