Pixabay.com
Moskva

Napad dronom na Moskvu ne bi bio moguć bez pomoći Amerike i NATO Kijevu, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

“Ovakvi napadi ne bi bili mogući bez pomoći kijevskom režimu iz SAD i njihovih saveznika iz NATO-a, koji ga i dalje opremaju oružjem, uključujući bespilotne letelice, obučavaju operatere dronova i pružaju obaveštajne informacije neophodne za činjenje takvih zločina. Sve to čini Vašington i njegove satelite saučesnicima u pripremi i sprovođenju terorističkih akata koje Kijev planira i sprovodi zapadnim novcem uz korišćenje zapadnog naoružanja”, navodi se u saopštenju koje je prenela RIA Novosti.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je prethodno da je ruska protivvazdušna odbrana jutros sprečila pokušaj Ukrajine da sa pet dronova izvede napad na objekte u Moskvi i Moskovskoj oblasti, ocenivši da je u pitanju teroristički napad.

U saopštenju se precizira da je ruska PVO uništila četiri ukrajinska drona na teritoriji Nove Moskve, a da je peti dron onesposobljen i srušen sredstvima radioelektronske borbe na teritoriji Odincovskog okruga u Moskovske oblasti.

U saopštenju se dodaje da u osujećenom terorističkom napadu nije bilo žrtava i materijalne štete, prenosi Tanjug.

1 COMMENT

  1. Ali su zato ruski napadi sa iranskim dronovima na civilno stanovnistvo vrlo moguci i vrlo cesti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here