Sa Nemicama tri testa

0

Srpske odbojkašice otputovaće sledećeg četvrtka u Nemačku, gde će sa domaćinom odigrati jedan zvaničan i dva zatvorena prijateljska meča. Srbija i Nemačka će u petak od 19 sati u Vilzbiburgu odigrati zvaničnu prijateljsku utakmicu, dok će se dva zatvorena susreta održati u subotu i nedelju u istom gradu.
 

Kovač za sreću Irana
Odbojkaši Irana i SAD, odnosno Italije i Brazila, sastaće se u polufinalu završnog turnira Svetske lige u Firenci. U poslednjem meču Grupe H Italija je dobila Australiju sa 3:0 (25:14, 25:22 i 25:21) posle 71 minuta i tako osigurala prvo mesto. Prethodno je Iran, koji sa klupe predvodi naš Slobodan – Boba Kovač, pobedio Brazil i eliminisao Ruse, aktuelne šampione elitnog takmičenja sa fajnal-siksa.
Rusija i Australija su takmičenje na finalnom turniru tako završili posle takmičenja u grupi.

Seniorke Srbije će u ponedeljak, 28. jula, iz Nemačke otputovati za Hvaseong, gde će od 1. do 3. avgusta igrati na turnir Grupe B Prve divizije Gran prija. Naše odbojkaške dama učestvovaće četvrti put u Gran priju, a do sada su osvojila dve bronzane medalje, 2011. i 2013.
Seniorke Srbije će u okviru prvog vikenda igrati u B grupi u Hvaseongu, u Koreji, a prvi meč će imati upravo sa Nemačkom, a zatim Tajlandom i u poslednjem, trećem kolu sa Korejom.
Ankara će biti domaćin E grupe drugog vikenda, od 8. do 10. avgusta, Srbija će prvi susret će ponovo odigrati sa Nemačke, a potom sa Turskom i Dominikanskom Republikom.
Domaćin I grupe trećeg vikenda, od 15. do 17. avgusta, biće kineski Makao, a seniorke Srbije će na startu odmeriti snage sa Japanom, potom sa Kinom i na kraju sa Korejom.
Finalni turnir Gran prija održaće se od 20. do 24. avgusta u Tokiju. Na finalnom turniru će se pored domaćina Japan nadmetati i četiri prvoplasirane selekcije posle Interkontinentalne runde i pobednik finalnog turnira Druge divizije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here