pixabay.com

Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena ”neće oklevati” da uvede dodatne sankcije Rusiji i Severnoj Koreji ako zaključe bilo kakve nove poslove sa oružjem, saopšteno je iz američkog Stejt departmenta.

– Već smo preduzeli niz akcija da sankcionišemo entitete koji su posredovali u prodaji oružja između Severne Koreje i Rusije i nećemo oklevati da uvedemo dodatne mere ako to bude potrebno – rekao je portparol Stejt Departmenta Metju Miler, prenosi Rojters.

Miler je ocenio da je ”zabrinjavajuće” što Rusija i Severna Koreja razgovaraju o povećanju saradnje koja bi, kako je rekao, mogla da naruši rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SBUN).

– Kada vidite nešto što izgleda kao povećana saradnja i, verovatno, vojni transferi, to je prilično zabrinjavajuće i potencijalno bi predstavljalo kršenje više rezolucija SBUN – rekao je portparol.

Predsednici Rusije i Severne Koreje, Vladimir Putin i Kim Džong Un, sastali su se juče na kosmodromu Vostočni, u Rusiji.

Javljeno je da je sa Kimom u Rusiju pošao i Jo Čun Rijong, zvaničnik vladajuće stranke koji se Kimu takođe bio pridružio u nedavnim obilascima fabrika za proizvodnju artiljerijskih granata i projektila.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here