Kraljevi kao gosti pobedili Minesotu na produžetak sa 133:129.

Na dva i po minuta do kraja osnovnog dela Sakramento je gubio sa 17 razlike (115:98), a onda se njegov bek Badi Hild razgoropadio i više. Postigao je 12 poena, od toga tri trojke. Prednost domaćina je topljena, a nadu u pobedu produžio mu je drugi bek De Aron Foks.

Pri Minesotinom vođstvu sa 119:116 na četiri sekunde do kraja pogodio je prvo slobodno bacanje, a kada je namerno promašio drugo, načinio je skok u napadu da poentira za izjednačenje.

Produžetak je pripao Sakramentu sa 14:10. Hild, koji je u osnovnom delu dosegao do rekorda karijere s 42 poena (9-14 za tri), u nastavku nije dao nijedan koš, a odgovornost su uz Foksa preuzeli i Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović.

Bjelica je za 42 minuta u igri postigao 20 poena (2-2 slobodna bacanja, 3-4 za dva, 4-6 za tri) uz devet skokova i osam asistencija. U produžetku je postigao značajnu trojku, a oba puta mu ruka nije zadrhtala iz penala.

Bogdanović je takođe krenuo u startnoj petorci. Za 35 minuta postigao je 11 poena (1-1 slobodna bacanja, 2-3 za dva, 2-8 za tri), a svih šest skokova ostvario je u odbrani.

I utakmica u Mineapolisu je počela odavanjem počasti tragično nastradalom Kobeu Brajantu (41), koji je s 13-godišnjom kćerkom i još sedam članova posade poginuo u helikopterskoj nesreći nadomak Los Anđelesa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here