EPA/Sergey Guneev
Vladimir Putin

Ambasadorka Bet van Šak iz Kancelarije za globalno krivično pravosuđe pri Stejt Departmentu izjavila je danas da je “samo pitanje vremena kada će se ruski predsednik Vladimir Putin naći pred sudom za ratne zločine”.

Van Šak je rekla za “Skaj njuz” da svetska koalicija država i međunarodnih advokata rade zajedno da izgrade slučaj protiv Rusije, koji vodi ka državnom vrhu.

– Potrebno je da spojimo sve zločine koje smo videli na terenu u Ukrajini, o kojima imamo veoma konkretan dokaz, sa onima koji su u komandi i koji imaju kontrolu – rekla je ona.

7 COMMENTS

  1. A zasto se vi Ameri ne nadjete nikada pred sudom,koliko ste ljudi pobili do sada u svim tim ratovima

  2. Ето…прво;клинтон,буш,обама,саркози,меркел,блер,ђонсон,макрон…још која десртина па онда , можда гос.Путин.

  3. Da, pitanje je vremena, kada ce Putin sam odluciti da se pojavi pred medjunarodnim sudom pravde, ne u svojstvu tuzenog, vec tuzitelja protiv americkih i zapadnih lidera, koji su isprovocirali sve ratove nakon onog Drugog i koji ne prestaju da nanose milionske zrtve i razaranja i koji, povrh svega, sada guraju svijet u treci svjetski rat.

    • Samo neki putevi vode u Hag, dok drugi zaobilaze prave vinovnike ratova i zlocince koji su, izmedju ostalih razorenih zemalja i milionskih zrtava, bombardirali s osiromasenim uranijumom Jugoslaviju i tako pocinili najveci zlocin protiv buducnosti svih pokoljenja s tog podrucja.
      Sud u Hagu ce proci, no Sudu Istorije nitko nece izbjeci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here