EPA-EFE/Juanjo Martin
Karim Benzema

Najbolja sezona krijere za Karima Benzemu postala je još bolja, još efikasnija u četvrtak uveče sa novim golom nezaustavljivog momka iz Liona. Madriđani su do nogu potukli Levante u meču Primere 6:0, a Francuz je svoje ime ugravirao u klupske almanahe.

Ovaj gol, ukupno 44. ove sezone u svim takmičenjima, doneo mu je još jedan pomak na večnoj listi najvećeg kluba na svetu – izjednačio se sa legendarnim Raulom Gonzalesom sa 323 pogodaka u dresu slavnog kluba.

Nedodirljiv će do daljeg, do nekog novog superstara posle Benzeme, biti Kristijano Ronaldo koji je daleko iznad svih sa 451 golom za “Kraljevski klub”.

Benzema je od dolaska u klub uspeo da pretekne neka od najslavnijih imena Reala, poslednjeg Alfreda Di Stefana, i bilo je samo pitanje vremena kada će stati uz rame i sa kulrnim Raulom koji je dugo bio nedostižan, sve do pojave Ronalda, potom i njegovog naslednika Benzeme.

Karimu je pogodak u 19. mintu meča sa Levanteom bio 44. ove sezone u svim takmičenjima, u 44. utakmici, 27. u Primeri, uz 15 koliko je dao u Ligi šampiona i dva u Superkupu Španije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here