Šarapova od Najkija zarađuje 49 miliona

0

Pored velike količine novca Šarapova će dobiti modnu liniju i procenat od prodaje, a to je bez ikakve sumnje jedan od najvećih ugovora u istoriji ženskog sporta.

 

Specijalizovani sajt Bloomberg.com, koji se bavi finansijama, objavio je da je reč o 49.000.000 evra raspoređenih na osam godina, plus je ruskoj teniserki garantovana i posebna modna linija. Procenat od prodaje linije sa njenim potpisom još tačno nije neutvrđen.

Šarapova je svoj put ka slavi i bogatstvu počela da popločava još 2004. godine kada je sa 17 godina osvojila Vimbldon, a naredne godine i Otvoreno prvenstvo Australije i SAD.

 

Globalna kompanija Nike je u plavokosoj i dugonogoj Šarapovoj prepoznao ličnost koju poznaje čitav svet, baš kao što je to bio slučaj sa Tajgerom Vudsom, Džordanom ili Dejvidom Bekamom.

Uprkos brojnim povredama koje je muče u poslednje vreme, Ruskinja je u julskom broju američkog lista "Sports illustrated” 2009. bila sa 18.000.000 evra jedina žena među prvih 20 sportista neamerikanaca po ostvarenoj zaradi. Naravno, u tome joj je pomogla i boja kože, jer su i platežno sposobniji i mnogobrojniji potrošači – belci.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here