Šarić Canetov gost u Ženevi?

0

 

Cane Subotić: Nemam veze sa trgovinom drogom 

 

"Do Ženeve i Subotića došlo se praćenjem Šarićevog kretanja. Istraga kretanja novca zarađenog od prodaje kokaina opet je dovela do Subotićevog imena“, rekao je "Blicu" izvor blizak istrazi.

 

Kako je "Blic" već pisao, srpski istražni organi su otkrili da su se njih dvojica sastajala barem jednom mesečno i da su posebno intenzivirali susrete u proteklih godinu dana. Najčešće su se, prema tvrdnjama odlično upućenih izvora "Blica", sastajali u Crnoj Gori – u Subotićevoj vili "Montenegro" i hotelu "Splendid", ali i u Švajcarskoj i Francuskoj.

 

Darko Šarić i Švajcarska posla

 

Mediji u Srbiji su ranije prenli informacije podgoričkih "Vijesti" da je Darko Šarić krajem januara sa podgoričkog aerodroma privatnim avionom odleteo u Ženevu. To je demantovala kontrola leta koja je izjavila da tog dana nije bio ni jedan privatni let iz Crne Gore za Švajcarsku.

Švajcarske vlasti su rekle da ne mogu da kažu da li se Šarić nalazi na njihovoj teritoriji, niti da li je njihov državljanin što se takođe spominjalo u medijima, ali da će ga isporučiti Srbiji ukoliko se bude saznala tačna adresa na kojoj on živi.

Subotić se juče oglasio otvorenim pismom "Blicu" u kome tvrdi da su sve istrage koje se vode protiv njega pokrenuli Miroslav Mišković, vlasnik "Delte", i Milan Beko, vlasnik "Laderne", preko Aleksandra Tijanića direktora RTS, Nebojše Medojevića predsednika Pokreta za promjene, i Ratka Kneževića nekadašnjeg saradnika i kuma Mila Đukanovića.

 

Subotić negira da ima bilo kakve veze sa trgovinom drogom i sa ubistvima, ali ne odgovara na sumnje da se sastajao sa glavnoosumnjičenim za krijumčarenje kokaina. On najavljuje da će izneti celu istinu o periodu između 1995. i 2010. godine.

 

Slobodan Homen, državni sekretar Ministarstva pravde je na pitanje o tvrdnjama koje je izneo Subotić da su svi istražni organi i celo pravosuđe pod uticajem biznismena Miškovića i Beka, odgovorio da su "pojedine strukture uznemirene zbog primene Zakona o oduzimanju imovine".

 

"Ne iznenađuje da pojedinci koriste sve načine, pa čak i lažne optužbe i zamene teza, da dovedu u pitanje kredibilitet, nameru i snagu ove države. Sasvim je sigurno da u Srbiji danas niko za koga se sumnja da je bio upleten u nelegalne radnje neće biti zaštićen, bez obzira na to kakvu društvenu ili političku poziciju zauzima ili je zauzimao. Svako za koga se sumnja da je bio upleten u nelegalne radnje biće predmet istrage, kao i u svakoj drugoj pravnoj državi“, naglasio je Homen.

 

Nebojša Medojević

 Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević povodom optužbi Subotića na njegov račun kaže da su one "nebitne jer optuženi za šverc duvana kao očajnik koristi sva sredstva kako bi Srbiju napravio po svojim kriterijumima – prljavu, opasnu i mafijašku", piše "Blic“.

 

On je napomenuo da se veći deo bitke protiv mafije vodi u Srbiji i da je siguran da vlast neće dozvoliti da kriminalci ponovo zavladaju. Zaključuje da je Srbija izvukla pouku iz tragičnog ubistva premijera Zorana Đinđića.

 

Aleksandar Tijanić, direktor Radio-televizije Srbije koga je Subotić takođe optužio u pismu, najavio je za "Blic" da će podneti tužbu protiv Subotića za klevetu iznetu u pismu.

 

“Sve je to tačno, što tvrdi Cane. Ali će to sve što tvrdi, da sam se sastao u restoranu sa Miškovićem i dobio naloge za dalje postupanje, nakon Medojevićevog intervjua, morati da dokaže na sudu. Ako to ne dokaže, tražiću za odštetu da mi sašije još jedno odelo jer je odličan krojač, a jedno takvo mi je već jednom sašio“, kaže Tijanić.

 

Pronađen još jedan Šarićev stan

 

 

Jedna od zgrada u Novom Beogradu u kojoj je Šarić imao stan 

 Istražni organi juče su pronašli još jedan stan Darka Šarića od 170 kvadrata na Novom Beogradu.
“Njegova supruga je pokušala da prikrije ko je pravi vlasnik stana, ali je istraga uspela da dođe do podataka o vlasništvu. U finansijskoj istrazi svaki dan se otkriva nešto novo“, rekao je izvor "Blica".
Na zahtev Specijalnog tužilaštva privremeno je oduzeto više stanova i vila u vlasništvu Šarića i njegovih najbližih srodnika. Nedavno je počelo i oduzimanje preduzeća za koja se sumnja da su kupljena novcem od prodaje droge. Tako je uzeto 71,76 odsto akcija preduzeća "Jedinstvo" AD Gajdobra u vrednosti od skoro tri miliona evra od advokata Radovana Štrpca, koji se sumnjiči da je prao novac za Šarićevu grupu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here