Crveno-beli protiv Helsinkija od 20.45 pred svojim navijačima igraju prvu utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Od revanša sa Suduvom do prve utakmice sa Helsinkijem pojačana je konkurencija u timu Crvene zvezde, ali teško je poverovati da će Vladan Milojević praviti drastične rokade.

Radovan Pankov se oporavio, Žander i Milan Jevtović zaigrali, Miloš Degenek se vratio u Crvenu zvezdu, ali teško je poverovati da će se neki od njih naći u timu za prvu utakmicu 2. kola kvalifikacija.

Barem ne u startnoj postavi, u kojoj se u odnosu na pre nedelju dana i revanš sa Suduvom očekuje samo jedan promena.

Iako UEFA još nije saopštila kolika je suspenzija Marku Gobeljiću, jasno je da desni bek crveno-belih zbog direktnog crvenog kartona nema pravo nastupa u predstojećem duelu. Umesto njega, među startere bi trebalo da se vrati Filip Stojković, koji je od prvog minuta igrao protiv Javora.

Dakle, ukoliko Pankov ne bude dobio priliku – a mala je verovatnoća za to – Zvezda će i treću ovosezonsku utakmicu u Evropi početi bez novajlija u startnoj postavi. To, ipak, ne bi trebalo da predstavlja problem u očekivanoj eliminaciji finskog šampiona.

Postoji mala dilema oko veznog reda, pošto je Mirko Ivanić protiv Javora potvrdio da se bolje snalazi u sredini veznog reda nego na krilu, a Jevtović je sasvim solidno odmenio Bena na desnom boku, pa možda Dušan Jovančić opet ostane na klupi. To bi značilo da Ivanić ponovo bude uz Branka Jovičića iza isturenijeg Marka Marina i Jevtovića i Bena na krilima, ali nisu velike šanse da se to i dogodi, odnosno da Jovančić ne bude u timu.

Mesto u špicu i dalje je rezervisano za Ričmonda Boaćija, koji je protiv Javora odmarao do 72. minuta, kada je zamenio Pavkova.

Očekivana startna postava Crvene zvezde za prvu utakmicu protiv Helsinkija je:

Borjan – Stojković, Milunović, Babić, Rodić – Jovičić, Jovančić – Ben, Marin, Ivanić – Boaći.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here