Savo bira selektora

0

Nekadašnji srpski fudbalski reprezentativac, 41-godišnji Savo Milošević, izabran je u subotu za potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije, saopšteno je posle sednice Odbora za hitna pitanja te organizacije.
Milošević će u nacionanom Savezu biti zadužen da vodi brigu o reprezentativnim selekcijama, sa akcentom na rad A reprezentacije.
Odbor za hitna pitanja FSS-a usvojio je ostavku dosadašnjeg selektora Srbije Dika Advokata.
 

FSS bez obaveza prema Advokatu
FS Srbije je zahvalio Advokatu na saradnji:
– Advokat je odluku doneo u svetlu događaja koji su obeležili period iza nas. Od prekida utakmice protiv Albanije, preliminarne odluke UEFA i izdanja na utakmici protiv Danske, zaključio je da sa pomoćnicima ne može da promeni ništa na polju podizanju samopouzdanja i timskog kvaliteta igre – piše u saopštenju Saveza, koje je dodalo da prema Advokatu više nema nikakve finansijske obaveze.
– Pošto posle prijateljske utakmice sa Grčkom do kvalifikacione utakmice protiv Portugala, reprezentaciju ne očekuju nikakve obaveze, Dik Advokat sa saradnicima nije želeo da samo prima platu, čime su pokazali odgovornost ka poslu koji su do danas obavljali, što znači da FSS neće imati nikakve dalje finansijske obaveze prema njima – piše u saopštenju.

– Ugovori sa svima sporazumno su raskinuti na dan 15.11.2014, sa odredbom da nijedna ugovorna strana nema bilo kakve obaveze i potraživanja prema drugoj strani – navodi se u saopštenju FSS-a.
Na sednici Odbora za hitna pitanja je odlučeno, a na osnovu predloga Save Miloševića, da nacionalnu selekciju na predstojećoj prijateljskoj utakmici protiv Grčke u utorak vodi Radovan Ćurčić, aktuelni selektor mlade reprezentacije.
Kako se navodi u saopštenju nacionalnog Saveza, Mitar Mrkela je imenovan za direktora mlađih selekcija FSS-a, a za njegovog pomoćnika izabran je Dragiša Binić.
Naredna sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbija je zakazana za utorak, 25. novembra, a do tada će Savo Milošević sa svojim saradnicima dati predloge kadrovskih rešenja za imenovanje novog selektora i saradnika.
Dik Advokat je napustio reprezentaciju Srbije dan posle debakla od Danske (1:3) pred praznim tribinama stadiona Partizana i poraza. On je reprezentaciju Srbije preuzeo 28. jula ove godine, uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i trebalo je da je vodi do završetka Evropskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine.

 

Časna, ali i teška odluka
Dik Advokat je za sajt FSS-a rekao da se suočio s problemom koji nije mogao da reši.
– Veoma mi je žao što se naš zajednički posao ovako završio. Preuzimam odgovornost za sve što sam uradio na stručnom planu u prethodnom periodu. Pritisak koji smo imali bio je jasno vidljiv i bio je ujedno i prevelik za ovu ekipu. Kao nikada u dosadašnjoj karijeri, suočio sam se s problemom koji nisam mogao da rešim. Smatram da sam doneo časnu odluku, za mene veoma tešku – rekao je holandski stručnjak i istakao da želi sve najbolje reprezentaciji Srbije i da će je uvek smatrati delom sebe i "od srca navijati za nju".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here