EPA/Olivier Hoslet
Jens Stoltenberg

Članice NATO su istrošile rezerve artiljerijske municije za Ukrajinu zbog čega je sada potrebno povećati njegovu proizvodnju jer je sukob u Ukrajini prerastao u „rat do iscrpljenja“, izjavio je šef NATO Jens Stoltenberg.

– Problem je u tome što potrošnja municije premašuje našu proizvodnju. Za sada smo istrošili zalihe. Fokusiraćemo se na to da povećamo proizvodnju jer je to sada rat do iscrpljenja, sukob logistika i moramo snabdevati Ukrajince svaki dan kako bi nastavili da postižu rezultate na frontu – rekao je on u intervjuu za Si-En-En.

– Otišao sam u krevet. Ali noć je bila veoma kratka, jer sam znao da će me u nekom trenutku, kroz nekoliko sati, neko probuditi. Upravo se to i desilo – rekao je Stoltenberg u intervjuu agenciji AFP.
NATO treba da se spremi za potencijalni dugoročni sukob sa Rusijom koji može da traje mnogo godina, dodao je tada on.

1 COMMENT

  1. Istrebljenje ce biti tek onda kada se pobedi NATO i istera iz Evrope.NATO na nastavak hitlerove Nemacke.Koristi iste metode ima isti cilj da porazi Rusiju i Ceo svet.To zapadno zlo se mora za svagda unistiti jer su mu isti ciljevi kao sto je imao Napoleon,Hitler i sada Amerika i siroce EU.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here