Srpski košarkaš Nikola Jokić došao je do petog tripl-dabla u sezoni, ubacio je 23 poena uz 14 skokova i 10 asistencija, pa je samim tim bio najzaslužniji za trijumf njegovog Denvera protiv odličnih Ratnika (114:104).

On je poslemeča prokomentrisao novu odličnu partiju.

– Iskreno ne znam. Duga je sezona, trener je odlučio da mi što više da loptu u ruke. Mislim da zbog toga imam dosta mogućnosti da asistiram, pronalazim saigrače i lakše postižem poene. Ne radi se tu samo o meni, već o strategiji, timskoj igri, ali ako uspem to da uradim, bilo bi fenomenalno Jokić.

Naravno, ova sezona je dosta drugačija zbog pandemije koronavirusa koja je poremetila normalne tokove života. Nadamo se da će se ona što pre okončati, a Jokić kaže da zbog nje uglavnom zavisi koliko neki timovi imaju igrača na raspolaganju za određeni meč i da to može da utiče na ishod.

– Drugačije je, ali to su pravila. Moramo da igramo po njima. Sve to utiče na ekipe, tako da oanj ko ima više dostupnih i zdravih igrača, imaće bolji skor na kraju. Za neke će to biti prilika da dođu do lakih pobeda – dodaje srpski košarkaš.

Mladi Džejms Vajzmen u ekipi Golden Stejta nije imao lek za „Džokera“. Zbog toga se našalio čak i Šakil O’Nil koji je rekao da je srpski igrač uništio centra Ratnika.

– Ne bih baš rekao da sam ga uništio, ha-ha. Volim da igram polako, da vidim šta će se desiti na terenu, da li će me udvojiti ili pustiti. Mislim da svaki meč za mene, ali i za tim treba da bude prilika da naučimo nešto novo. Mnogo često su me udvajali u plej-ofu. Treba proceniti kada je dobro ići na faul u takvim situacijama i doći do lakih poena – analizira Jokić.

Ističe Jokić da to što je lopta dosta dugo u njegovim rukama pomaže ostalima da se oslobode i dođu u bolje pozicije za šut. Takođe kaže da mu to baš nimalo ne smeta.

– Mislim da je to dobro baš zato što se zbog toga otvaraju neke pozicije spolja, rasterećuju se ostali. Ne mogu da mi ostave toliko praznog prostora, pa zbog toga mogu da izbacim loptu napolje. Pokušavam da „uzmem“ sve što mi svaka utakmica pruža – ističe srpski igrač.

Za kraj intervjua, čuveni Šakil O’Nil dobacio je Jokiću poznato „spasiba“ što znači hvala na ruskom, a srpski košarkaš je imao spreman odgovor na njegovu doskočicu.

– Šek, pa to je ruski! Ja sam iz Srbije! – našalio se Jokić za kraj intervjua.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here