Sekta izgladnela detence do smrti

0

 

Džejvon sa majkom

 Posle njegove smrti oni su se molili za njegovo vaskrsnuće, uništili sve dokaze i njegovo telo stavili u kofer, koji su sakrili iza kuće u Filadelfiji u nadi da će vaskrsnuti.

Za zločin su optuženi kraljica Antoaneta poznata i kao Toni Sloan i Toni Elsberi (41), njena kćerka Trevia Vilijams (22) i Markus A. Kobs (23) član sekte, dok je majka dečaka Ria Remkison priznala krivicu za zlostavljanje deteta prošle godine i planira da svedoči protiv Antoanete, Vilijamsonove i Kobsa.

Na njeno insistiranje u prilikom dogovora o priznanju krivice dodato je da će priznanje biti povučeno ukoliko dete vaskrsne.

Porota sastavljena od sedam muškaraca i pet žena saslušala je izlaganje pomoćnika državnog tužioca Džuli Drejk o tome kako je Džejvonova majka Ria postala član sekte i nije uradila ništa da bi sprečila smrt svog deteta, iako joj je teško pala njegova spora i teška smrt.

Remkisonova je prišla sekti kao tinejdžerka jer je želela da postane hrišćanka, a rečeno joj je da neće morati da radi, niti da ide u školu, navela je Drejkova.

 

"Kraljica" Antoaneta

Članovi sekte su živeli zajedno u malom stanu i morali da se povinuju strogim pravilima, a svakoga kod koga bi Antoaneta primetila pobunjenički duh okarakterisala bi ga kao demona.

 

Članovi sekte su činili sve što su znali da bi Džejvon izgovorio Amin pre nego što je Antoaneta naredila da mu uskrate hranu i vodu, međutim, pošto on nije izgovorio Amin, ona ga je oduzela od majke i dala na staranje Vilijamsonovoj.

Na očigled svih članova sekte, Džejvonov život se gasio, a njegovoj majci je nakon detetove smrti Antoaneta rekla da njenom kriviciom dečak nije vaskrsao, navela je pomoćnica državnog tužioca.

Tužioci traže da se Antoaneta osudi za ubistvo sa predumišljajem, a Vilijams i Kobs za ubistvo bez predumišljaja.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here