Ministarstvo spoljnih poslova
Nikola Selaković i Bisera Turković

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković nakon sastanka s ministarkom inostranih poslova BiH Biserom Turković izjavio je da je od izuzetne važnosti dobra saradnja dve zemlje i ocenio da je trenutno ekonomija najjača spona dve države.

Selaković je, na zajedničkoj konferenciji za medije s ministarkom Turković u Sarajevu, kazao da je saradnja dve zemlje naročito plodna na polju ekonomije i podsetio da je Srbija veliki spoljnotrgovinski partner BiH.

– Ekonomska saradnja ne ogleda se samo kroz trgovinsku razmenu, već i kroz investicije i to su suštinski razlozi zašto je Srbija zainteresovana za stabilnost ne samo u BiH već u čitavom regionu – kazao je Selaković.

Rekao je da mu je drago što je BiH zainteresovana i što podržava sve inicijative pod okriljem EU i dodao da je na današnjem sastanku govorio i o inicijativi mini Šengen i o značaju toga da se i BiH pridruži Srbiji, Albaniji i Severnoj Makedoniji, uprkos nerešenim problemima iz prošlosti, na kojima se, naveo je, mora raditi dok se ne pronađe rešenje.

Prema njegovim rečima, za Srbiju je izuzetno važna stabilnost BiH.

– Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, ustrojstvo vlasti na osnovu Dejtona. Mi smo zainteresovani za stabilnost i mir u regionu i poštovaćemo svaki dogovor koji bude između dva entiteta i tri konstitutivna naroda u BiH – rekao je Selaković.

Istakao je da je Srbija podjednako zainteresovana za razvijanje saradnje sa Federacijom BiH kao što je ima sa Republikom Srpskom, sa kojom, podseća, ima i specijalne odnose.

– Ova poseta je sa željom da se intenzivira naš dijalog – rekao je Selaković i dodao da se odnosi Srbije i BiH razvijaju i na trilateralnom nivou, sa Turskom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here