Selaković: Prihvaćen zahtev advokata za niži porez

0

Selaković: Blokada pravosuđa ne donosi dobro ni građanim ni pravosđu, a najmanje advokatima
 

On je novinarima prilikom otvaranje zgrade Prekršajnog suda u Šapcu rekao da je usvojen predlog advokata o nivou oporezivanja za ovu godinu.

 

"Ispred suda su me dočekali advokati i na razačaranje nekih bio je to prijatan susret. Nakon obilaska Prekršanjog suda u Šapcu, razgovaraću u Advokatskoj komori s njima, ali moram da kažem da je usvojen njihov predlog o oporezivanju koje će za 2014. biti maksimalno 10 odsto uvećano", rekao je Selaković.

 

Advokati štrajkuju od 17. septembra zahtevajući smanjenje paušalnog poreza i promene više zakona kojima bi se sprečila dalja "diskriminacija advokata u odnosu na javne beležnike".

 

Ministar pravde rekao je da je Zakon o javnim beležnicima već izmenjen i naglasio da se o svim problemima mora razgovarati. "Blokada pravosuđa ne donosi dobro ni građanim ni pravosđu, a najmanje advokatima", rekao je Selaković.

 

Na pitanje novinara o tome da li će država Srbija reagovati u slučaju odluke Haškog tribunala da se lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj vrati u pritvor u Hag do donošenja presude, Selaković je rekao da je priča o tome "bez komentara".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here