EPA-EFE/Balazs Czagany
epa08160656 Head coach Vladimir Gojkovic of Montenegro instructs his players in a break of the men's European Water Polo Championship semifinal match Hungary vs. Montenegro in Budapest, Hungary, 24 January 2020. EPA-EFE/Balazs Czagany HUNGARY OUT

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković primio je u Cetinjskom manastiru blagoslov mitropolita Amfilohija, što mu je zamerio ministar za sport i mlade u crnogorskoj vladi, Nikola Janović, inače i sam nekadašnji vaterpolo reprezentativac Srbije i Crne Gore, kao i Crne Gore.

Posle liturgije u Cetinjskom manastiru, u nedelju, Amfilohije je pozdravio Gojkovića i čestitao na uspehu vaterpolista Crne Gore na bronzanoj medalji na upravo završenom prvenstvu Evrope u Budimpešti, preneo je sajt Mitropolije.

Amfilohije je Gojkoviću i celoj reprezentaciji, koja je, kako je navedeno, “proslavila i sebe i celu Crnu Goru”, dodelio ikonu Svete Bogorodice Filermose, “poželevši da ih štiti majka Božija, te da nam donose medalje i pobede sa budućih takmičenja”.

Gojković se, dodaje se, zahvalio “u ime reprezentacije na časti i ukazanoj pažnji”, i izrazio zadovoljstvo što je bio prisutan na liturgijskom sabranju, te naglasio “da mu podrška i blagoslov crkve mnogo znači, kao i celoj vaterpolo reprezentaciji”.

Ministar za sport i mlade u crnogorskoj vladi Nikola Janović, nekadašnji vaterpolo reprezentativac, ali svojevremeno i saigrač Gojkovića, poručio je selektoru da se “drži” blagoslova države (Crne Gore) koja, prema njegovom viđenju, “jedina pripada svima”.

“Ne razumem kontekst crkvenih odlikovanja, posebno ne u kolektivnim sportovima. Držite se blagoslova i podrške države, jer jedino ona pripada svima u reprezentaciji, kao što reprezentacija pripada njoj”, objavljeno je na tviter nalogu crnogorskog ministarstva.

Crnogorskog selektora Gojkovića je inače, već odlikovala mitropolija Srpske pravoslavne crkve 2013. godine, ordenom zlatnog lika Svetog Petra Lovćenskog Tajnovidca – Petar Drugi Petrović Njegoš.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here