“Šešeljeva sloboda – sloboda za Srbiju“

0

Lider radikala vodi nadljudsku borbu protiv Haškog tribunala: Vojislav Šešelj
 

"Šešelj vodi borbu za vanvremenske vrednosti: istinu, slobodu, pravdu i otadžbinu. Zato je sloboda za Vojislava Šešelja sloboda za Srbiju", rekla je Nedeljkovićeva u Novom Sadu na četvrtoj protestnoj večeri "Oslobodite Šešelja".

 

Šef katedre za istoriju na novosadskom Filozofskom fakultetu Dejan Mikavica istakao je da za Srbe nijedno pravilo ne važi u istoj meri kao za druge narode.

 

"U Hagu se sudi Garašaninu, Karađorđu, svakom Srbinu sa nacionalnom namerom. Istoričari su dužni svom narodu istinu: oduvek je postojala ideja o velikoj Srbiji, samo Srbi nisu imali snage da je ostvare. Srbima je uskraćeno pravo na nacionalne interese. Zato treba odati počast najvećem stradalniku srpskog naroda Svetozaru Miletiću, a odmah uz njega je Vojislav Šešelj", poručio je Mikavica.

 

Profesor Ustavnog prava na Pravnom fakultetu u Novom Sadu Slobodan Orlović istakao je da je danas u Srbiji prema jednom Srbinu na djelu tehnologija zločina.

 

"Ovo poslednje je pokušaj sudskog ubistva: bez suda i bez presude. Politikologija je danas vrlo pametna i neiskrena – strelom koja na vrhu ima otrov gađaju samo Srbe", rekao je, između ostalog, Orlović.

 

Okupljeni su i večeras krenuli u protestnu šetnju starim gradskim jezgrom Novog Sada, a za sutra u 18.00 časova najavljeno je peto protestno veče.

 

Vojislav Šešelj, koji se u pritvoru Haškog tribunala nalazi već 12 godina, nedavno je obavestio rukovodstvo SRS-a da su mu lekari u Hagu otkrili metastaze na dva mesta na jetri.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here