U prvoj utakmici 17. kola engleskog prvenstva vodeći Liverpul savladao pred svojim navijačima poslednjeplasirani Votford s 2:0 golovima Egipćanina Mohameda Salaha u 38. i 90. minutu.

Dan pošto je nemački trener Jirgen Klop (52) produžio ugovor s Liverpulom do 2024, na Enfildu je odigrana 49. uzastopna utakmica u kojoj domaćin, evropski prvak, a engleski vicešampion, nije pretrpeo poraz (39 pobeda, deset remija). Poslednji koji je kući otišao pevajući bio je Kristal palas 23. aprila 2017. s 2:1 golovima Kristijana Bentekea, belgijskog napadača poreklom iz Konga, koji je između dve sezone stigao baš iz Liverpula.

Protiv Votforda, koji u Premijer ligi zna samo za poraz kad se sastane s prvoplasiranim (jedanaest utakmica), postignuta je i 16. uzastopna ligaška pobeda kod kuće. Klupski rekord je 21 meč, između januara i decembra 1972. Poslednji put Liverpul nije pobedio na svom stadionu 30. januara ove godine. Bod je odneo Lester (1:1), koji je prvi pratilac “redsa” u ovoj sezoni.

Da bi evropski prvak nadmašio klupski rekord, moraće redom da pobedi i Vulverhempton, Šefild junajted, Mančester junajted, Sautempton, Vest Hem i Bornmut.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here