Šesta kolona

0

Dejan Lukić

U nedostatku bolje definicije-a u slučaju današnje Srbije – Šesta Kolona bi bili političari i prateći ideolozi koji otvoreno, sa ubeđenjem, a sa kritičnim manjkom političke razboritosti, vide budućnost Srbije isključivo u američkom naručju i NATO paktu. Šesta Kolona su, dakle, ovaj novi soj domaćih džihadista na čijim crnim zastavama, belim slovima-piše: "EU ili smrt" i "Kosovo damo-Brisel ne damo"!
 

Ideologija Šeste Kolone je poništenje svega nacionalnog, primitivno, globalističko poimanje sveta; nerazumevanje novih geopolitičkih promena. Ideologe Šeste Kolone žulja sve što je srpski državotvorno, gnušaju se suvereniteta (sramni potpis na Briselski sporazum), otarasili bi se tovara nacionalnog za gram globalnog; libe se strateškog prijateljstva sa Rusijom i- šire gledano – zaziru od buđenja Rusije kao faktora na velikoj međunarodnoj sceni.

Današnja Srbija – na veliku žalost – svega ovoga ima u izobilju…

Peta Kolona je, međutim, otvorena knjiga. Šesta Kolona nije. Ona je opasna, pritvorna, dvolična, licemerna. Guja u potaji.

Regruti i komandanti Šeste Kolone su diverzanti sa najmanje dva lica, a nijedno nije srpsko. Njima usta znaju da budu puna Rusije, ali im je politički i civilizacijski kredo da Srbija promeni dušu u nedrima; da postane "liberalna", vesternizovana, bezlična, denacionalizovana krpa. Da bude avangarda globalizacije na brdovitom Balkanu; da joj u tom poduhvatu Vašington bude tatica, a Brisel mamica; da postane hepi korporacija u najboljem od svih svetova, onom u kome će da važe pravila, zakoni, moral i kriterijumi neodoljivog im Zapada.

To je, gospodo, ta Šesta Kolona. Pozove u Beograd Vladimira, ali dan pre toga zvrcne telefonom Džozefa Bajdena, ideologa bombardovanja Srbije u američkom Kongresu. Zove ga da mu isporuči našu "tvrdu veru": neka Džozef ništa ne brine. I već sutradan, još na aerodromskom crvenom tepihu, Vladimiru se saopštava kako će Srbija, svakako, da razvija odnose sa Rusijom, ali mu, istovremeno, Šesta Kolona odmah, brže-bolje-ničim izazvana, kaže kako je strateški put Šeste Kolone Evropska Unija! I Kvit. Misli Šesta Kolona da ruski Faraon neće znati da pročita srpske hijeroglife.

Šesta kolona zna znanje; nominalno još ne gura Srbiju u NATO pakt, čuva se kuke i motike i ovako je dojadila narodu. Šesta Kolona to radi "ispod letve": duhovno, ideološki i mitološki priprema Srbiju da jednog skorog dana – ako taj dan dočeka živa i zdrava – Srbijicu atlantizuje do koštane srži i moždanih vijuga.

Petokolonaši su u svim epohama i istorijskim situacijama jasno definisana kategorija-bratija koja se odriče svog naroda i služi tuđem interesu, za tuđe pare.Šesta Kolona je mnogo lukavija zverka. Bojovnik Šeste Kolone nije udžbenički izdajica države i nacije. Bojovnik Šeste Kolone je opasan civilizacijski fenomen. Peta Kolona radi za tuđ interes – in flagrante – i za taj posao prima tuđi novac. "Šestaci" su mnogo suptilnija i složenija fela u službi anacionalnog projekta. Oni su, jelte, vojska "alternativne" Srbije i , jelte, "alternativne civilizacije".

To im piše na zastavi. Njihov je, recimo, heroj Robin Hud; oni nisu ni čuli za Stevana Sinđelića. Njima je Boj na Čegru, "buva u kožuvu". Rehabilitacija ove upropašćene Srbije, njen povratak srpskom izvornom, pravoslavnom biću, predmet je njihove indignacije, često mržnje i gađenja.

Peta Kolona, dakle, radi za pare, Šesta Kolona zna da ne radi za pare, ona Srbiju tuca u mozak i vesternizira iz dubine duše, iz ideologije. Iz bede njene filozofije.

U prevodu na srpski, Petokolonaši su, recimo, Sonja Biserko, Nataša Kandić, "pokojni", Čeda Jovanović, B92 i njihovi prateći odredi ideologa. Sa njima je, ipak, lakše: ukineš im strane dolare-ostaju gola grana i pročitana knjiga. Ali, sa Šestom Kolonom će Srbija još da vidi muka. Šesta Kolona – "čast" izuzecima – može i bez stranih para – radi na idejnoj bazi, iz američke duše i evroatlantskog srca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here