Šetnja za osmeh

0

Fondacija "Novak Đoković", u saradnji sa Internacionalnom školom Prima, organizovala je humanitarnu akciju pod nazivom Šetnja za osmeh. Novac sakupljen prodajom majica namenjen je obnavljanju školskog nameštaja u Osnovnoj školi "Radoje Domanović" u Paraćinu.
U Šetnji za osmeh učestvovao je i drugi reket sveta Novak Đoković. Presecanjem vrpce označen je početak Šetnje za osmeh, a da šetaju – mogli su samo oni koji su kupili majicu. Prikupljenim novcem obezbediće se bolji uslovi osnovcima u Paraćinu.
Direktorka OŠ "Radoje Domanović" iz Paraćina Jelica Aleksić rekla je da je ovo možda mali korak za organizatore ali da je za decu škole i za Srbiju ogroman.
Ovo je još jedna u nizu akcija Fondacije. Da bi bolje uslove odrastanja imalo što više dece, Fondacija učestvuje i u renoviranju četiri vrtića, u sklopu projekta "Školica života". Direktorka Fondacije "Novak Đoković" Jelena Ristić rekla je da je bitno da učestvuje lokalne zajednica i da je bitno da se svi zajedno uključimo da školica traje i kada prestanu da je finansiraju.
– "Školicu života" deca pohađaju besplatno i roditelji dolaze i učestvuju u zajedničkim aktivnostima, to je jedan divan projekat koji treba da traje – navela je Jelena Ristić.
Manifestaciju Šetnja za osmeh podržala je i porodica Novaka Đokovića. Posle šetnje usledio je program sa različitim sportskim aktivnostima i nastupima najmlađih učesnika.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here