instagram/ severina
Severina

Sudija Tea Golub donela je danas u Zagrebu privremenu meru i odlučila u presudi da sin pevačice Severine Kojić (47) i srpskog biznismena Milana Popovića (54) živi s ocem i da Popović samostalno brine o zdravlju i obrazovanju deteta.

Pevačica i njen bivši partner trebalo je danas da se sastanu u Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu, ali bivši partneri nisu se pojavili. U pravnoj borbi oko starateljstvu nad detetom, pevačica Severina izgubila je spor sa Milanom.

„Zadovoljni smo presudom, iako je još nepravosnažna. Nadamo se da će se majka držati privremene mere“, rekao je Milanov advokat za hrvatske medije.

Sudija u odluci nije navela na kojoj će adresi dečak živeti.

Inače, Milan Popović je za sedmogodišnjeg dečaka već dvaput izvadio putnu ispravu Republike Srbije, a Severina Kojić tvrdi da je on to napravio bez njene saglasnosti i već je angažovala advokata u Srbiji da ispita ko je i pod kojim okolnostima njenom sinu, koji je državljanin Hrvatske izdao putnu ispravu Republike Srbije.

Severinin advokat Mate Matić, podneo je prekjuče krivičnu prijavu protiv Milana Popovića zbog povrede detetovih prava. Naime, posle incidenta u Osnovnoj školi Matija Gubec koju dečak pohađa kada je bio zatvoren u školi jer majka nije došla po njega, a otac nije dozvolio da ga iz škole preuzme druga osoba, dečak je bio traumatizovan i preporuka lekara bila je da ne ide u školu.

Međutim, uprkos tome Milan Popović vodio ga je u školu i mimo pristanka majke, pa je ona protiv njega podnela krivičnu prijavu.

Ova privremena mera praktično znači da bi Severina Kojić danas trebalo da sina preda ocu koji ga po odluci suda može odvesti u Srbiju ili na neku drugu adresu i dalje brinuti o njemu.

Njeni advokati ovu će odluku pokušati da ospore s obzirom na činjenicu da su protiv Milana Popovića podneli krivičnu prijavu zbog povrede detetovih prava.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime