EPA/Mark R. Cristino
Predsednik Kine Si Đinping

Kineski predsednik Si Đinping verovatno neće učestvovati na samitu lidera G20 u Indiji sledeće sedmice, rekli su izvori upoznati sa tim pitanjem u Indiji i Kini.

Dva indijska zvaničnika, jedan diplomata sa sedištem u Kini i jedan zvaničnik koji radi za vladu druge zemlje članice G20, rekli su za Rojters da se očekuje da će premijer Li Ćijang predstavljati Kinu na samitu u Nju Delhiju 9. i 10. septembra.

Samit u Indiji je posmatran kao mesto mogućeg susreta Sija sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom koji je potvrdio svoje učešće.

Si se poslednji put sastao sa Bajdenom na marginama samita G20 samita na Baliju u Indoneziji prošlog novembra.

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je da on neće putovati u Nju Delhi i da će Rusiju na samitu predstavljati šef diplomatije Sergej Lavrov.

1 COMMENT

  1. I ne treba da ucestvuje. Kina je isto kao i cela planeta u velikoj krizi. Grade se oblakoderi, negde je gradnja i stala…ekonomija stagnira na Zapadu od koje je Kineska industrijaa zestoko ovisna, isto kao i Zapadna industrija od Kine, u principu – sad je hrana najbitnija i Kinezima i celom svetu. Samo Putina bas briga za sve- ima covek sta da jede, bas ga briga za sve- on ratuje i taj rat se nesto oduzio. Njemu se nije mnogo toga u zivotu bas puno promenilo. Rusima jeste. Ali za Putka nema zime.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here