EPA/Olivier Hoslet
Odbojkašice Srbije

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije maksimalnom pobedom 3-0 započela je nastup na kvalifikacionom turniru koji se održava u kineskom Ningbou. Aktuelne svetske šampionke i evropske i olimpijske vicešampionke savladale su selekciju Meksika.

Po setovima je bilo 25:16, 25:19 i 25:23.

Srbija je igrala sa promenjenom postavom – selektor Gvideti je iskoristio lakšeg protivnika da odmara Maju Ognjenović, Tijanu Bošković i Jovanu Stevanović.

Srpkinje su generalno igrale prilično sigurno, iako je Meksiko bio potpuno rasterećen i u nekim periodima uneo je nervozu u redove našeg tima.

Na kraju ipak iznenađenja nije bilo ni u tragovima, a najefikasnije u srpskoj reprezentaciji bile su Katarina Lazović sa 13, Ana Bjelica i Maja Aleksić sa 11, dok je Sara Lozo osvojila 10, a Mina Popović imala je 8.

Kod Meksikanki po 9 su imale Kastro i Topete.

Srbija će igrati protiv Ukrajinki u nedelju u 10.00 ujutro po srednjoevropskom vremenu, kada je na programu drugo kolo. U utorak u 4.00 Srbija igra sa Kanadom, u sredu sa Češkom, pa zatim sledi dan pauze i utakmica u petak sa Dominikanskom Republikom.

Duel sa Holanđankama je u subotu u 10.00, a jedini meč u večernjem terminu po kineskom vremenu je u nedelju 24. septembra protiv domaće selekcije. Taj meč će biti na programu u 13.30 po srednjeovropskom vremenu.

Selekcija Srbije važi za favorita na ovom kvalifikacionom turniru, mada će u Kineskinjama i Holanđankama imati teške rivale, Osim u Ningbou, olimpijske vize se dele u Tokiju i Lođu, dok će još pet ekipa biti kvalifikovano na osnovu FIVB rang-liste.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here