Sigurnije, ali bez posla

0

Prošlog avgusta su vlasti u Cirihu donele neobičnu odluku da zatvore Zilkvaj, dotadašnju zonu "crvenih fenjera" u kojoj su ordinirale prostitutke. Sada, sedam meseci od rada novog parkinga za pružanje seksualnih usluga, o čemu su i "Vesti" izveštavale svoje čitaoce, ciriške vlasti su napravile presek. Njihov zaključak je da nema negativnih posledica, kao ni pokušaja da se rad noćnih dama izmesti u druge gradske zone ili oblasti van predviđenog parkinga.
Osim toga, nova lokacija na Depotvegu se ne reflektuje negativno ni na neposredno okruženje u kojem se nalazi, a okolno stanovništvo je pošteđeno negativnih pratećih posledica.
Da li je nova politika u prostituciji zaista uspešna? Reklo bi se, ipak, – ne sasvim, konstatuje dnevnik "Blik", i to ako se gleda obrt koji imaju prostitutke. One su se i same požalile da zarađuju mnogo manje nego u Zilkvaju jer se njihove usluge više ne pružaju u zoni noćnih izlazaka.
Na drugoj strani, prostitutke se osećaju sigurnije nego ranije. Nova infrastruktura je takođe ocenjena pozitivno, kao i socijalno-medicinska ponuda i redovne savetodavne usluge "FLore Dore" kako bi se poboljšala situacija ovih žena.
Generalno gledano, dakle, na novoj lokaciji ima manje prometa nego ranije. To se vidi iz broja prodatih dnevnih dozvola. U proseku po jednoj večeri na parkingu ordinira 15 žena, dok je na Zilkvaju bilo duplo više.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here