EPA/ ARMENIAN DEFENCE MINISTRY / HAND
Nagorno-Karabah

Sin premijer Jermenije, Ašot Pašinjan, ide u Nagorno-Karabah, gde traju borbe sa Azerbejdžanom nakon što je situacija eskalirala je krajem prošle nedelje.

Supruga premijera Jermenije Ana Hakobian je navela da nema ništa plemenitije nego dati svoj život za otadžbinu, razgovarajući sa ženama poslanicama područja Nagorno-Karabaha.

Ona na svom Fejsbuk nalogu navodi šta je rekla sinu:

„Da, sine, obuci uniformu i idi. Ja te obožavam, ali nema ništa plemenitije nego dati život za otadžbinu. Nisam znala kakva će situacija biti tamo, i da li ćemo moći da se čujemo. Ispostavilo se da tog dana nije otišao, već je određen kasniji datum za njegovu regrutaciju, ali ja i dalje stojim pri svojim rečima“.

Ana Hakobian je naglasila da se jermenski narod se nalazi pred istorijskom prekretnicom za jermenski narod, kao i da se mogu osloniti samo na sebe i pozvala sve majke i žene, ćerke i sestre da budu jake i da se ničega ne plaše, piše Sputnjik na jermenskom.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošle nedelje, a dve strane se međusobno optužuju za iniciranje sukoba.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime