Vesti
POBEDA: Dimčevski (Sinđelić) izvodi slobodan udarac protiv Darebina

Samo što je pobedom Melburn Viktorija završeno takmičenje u ovogodišnjem Kupu Australije, već su počele preliminarne borbe za narednu sezonu najmasovnijeg takmičenja.

U Viktoriji su odigrani mečevi drugog kola u kojem su se uključila i dva srpska kluba – Sinđelić je izborio plasman u narednu rundu pobedom nad Darebin Junajtedom (5:3), dok je Nobl Park Drina završila učešće porazom od Apfilda – 1:2.

Fudbaleri Sinđelića su u nedelju odigrali izuzetno uzbudljiv duel sa Darebinom, timom iz Četvrte državne lige Viktorije. Utakmica je odigrana na neutralnom terenu Pejzli Park u Altoni, jer tereni srpskog kluba i Darebina trenutno nisu u upotrebi zbog radova na renoviranju.

Iako je rival bio iz dva ranga nižeg takmičenja, igrači Sinđelića nisu imali lak posao. Izabranici trenera Gorana Lozanovskog su i pored tri postignuta gola u prvom poluvremenu (Eftimoski u 26, Nikolić u 36, Gilmor u 40), dozvolili protivniku da prvi povede, a zatim i da lako izjednači na 2:2.

Nevolje su se nastavile u drugom poluvremenu kada je Darebin izjednačio na 3:3. Međutim, kako se utakmica bližila kraju, kockice su počele da se slažu za Sinđelić i srpski klub je sa još dva pogotka u poslednjih desetak minuta došao do pobede golovima kapitena Međedovića (80) i Petrovskog (83).

Pozitivan utisak ostavlja samo pobeda i prolaz u naredno kolo, ali se videlo da je pred trenerom Lozanovskim još dosta posla da osveži i ukomponuje ekipu do početka sezone u Drugoj ligi Viktorije.

Sinđelić je protiv Darebina igrao u sastavu: Trifković, Jing, Džurkić, Sturt (Nikolić 65), Međedović, Mekraj, Sarbin, Gilmor (Žorić 81), Eftimoski, Petrovski, Nikolić.
Fudbaleri Drine iz Nobl Parka su u subotu u Srpskom sportskom centru u Kizborou pretrpeli poraz od Apfilda – 1:2 (0:0). Iako su igrali protiv rivala iz višeg ranga, ishod nije morao dabude ovakav. Naime, golom Salamandića Drina je u 69. minutu izjednačila i imala prilike za preokret. Mđutim, gosti su u finišu meča bili pribraniji i postigli gol za prolaz u treće kolo Kupa Australije na teritoriji Viktorije.

“Sveci” prošli dalje

Kup Australije se igrao i u Kvinslendu, gde je ekipa Svetog Đorđa prošla u narednu rundu takmičenja. Srpski klub je na domaćem terenu nadigrao starog rivala, ekipu Tuvonga sa 2:1. Pred “svecima” su još dve nedelje priprema do početka sezone u novoformiranoj Trećoj premijer ligi Kvinslenda. Tim iz Vilavonga startuje 6. marta, utakmicom protiv Univerziteta Kvinslend na domaćem terenu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here