Siniša Marković srušio vodećeg

0

Siniša Marković je postigao oba pogotka za Valern i doneo svom timu pobedu u duelu sa liderom Regionalne fudbalske lige Centar Austrijom iz Klagenfurta. Favorit iz Koruške je poveo već u 8. minutu preko Rajka Repa. Tada je malo ko na stadionu osim Markovića verovao u preokret. Posle odmora Siniša je preuzeo stvari u ruke. Prvo je u 53. minutu hladnokrvno iskoristio penal, da bi trijumf svom timu obezbedio u 66. minutu golom glavom.
Poraz vodećeg nije iskoristio prvi pratilac Štajer. Popularni "vorvertsi", trojice naših fudbalera Đokić-Dimić-Petrović. Igrali su samo 1:1 sa Kalsdorfom u gostima. Štajer je vodio do 83. minuta, ali je tada domaćin izjednačio i raspršio nade gostiju o osvajanju celog plena.
U ovom 15. kolu Blau vajsi iz Linca su glatko poraženi u gostima sa 2:0 od Lafnica. Čak tri duela su završena pobedom domaćina od 1:0 i Sankt Florijan protiv Amatera Volfsberga, SAK u duelu sa Vajcom i Amateri Šturma sa Veklamarktom. Preostalo je da se u utorak odmere snage Alerhajligen – Gurten i Volfzberg – Pašing/LASK-a.
Na tabeli vodi Austrija Klagenfurt sa 38, dok prvi pratilac Štajer ima 32 boda.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here