”Skinite mi optužbu za utaju poreza”

0

Kako da pregovaram, kada sam optužen za utaju poreza: Miroslav Mišković
 

"Očekuje me da zaključim velike poslove sa američkim multinacionom kompanijom. Jasno je svima da utaje poreza nema i zato molim pravosuđe i tužilaštvo da angažuju veštake koje god žele, a koje ćemo mi da platimo, da se što pre završi ovaj proces", kazao je Mišković u nastavku suđenja pred Specijalnim sudom u Beogradu.

 

Optuženi je naglasio da u junu treba da putuje u Ameriku i da ne može da pregovara kao "utajivač poreza". Mišković je dodao i da postoji mogućnost da tuži državu Srbiju, ukoliko se dokaže da nije utajio porez, zbog pretrpljene štete.

 

Ročište he počelo je iznošenjem odbrane Jadranke Bardić, koja je naglasila da nije bilo utaje poreza u preduzeću "Mera investment" iz Beograda.

 

"Tvrdim i stojim iza toga da nema poreske utaje", naglasila je Jadranka Bardić koja je bila knjigovođa u preduzeću "Mera investment" u vlasništvu Marka Miškovića.

 

Ona je objasnila da je to preduzeće kontrolisao isti poreski inspektor 2010. godine, a potom i tri godine kasnije i ukazala da prvi put nije uočio nepravilnosti, dok 2013. utvrđuje da je došlo do utaje poreza. Dodala je da i brojne revizorske kontrole nisu pokazale da je bilo utaje poreza. Bardićeva je kazala i da nikada nije videla nijednog od Miškovića, sve do početka sudskog procesa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here