Sklad boja, muzike i poezije

0

Detalj sa otvaranja

Zidove velike sale našeg kluba u Ofenbahu krasio je veliki broj slika i sve je bilo nalik na pravu galeriju. Pri tom je veoma važno, možda i neuobičajeno, ali svakako ohrabrujuće, što je ovaj prostor te večeri bio ispunjen ljubiteljima likovne umetnosti.

 

Bio je to istinski kulturni događaj u Ofenbahu, a među zvanicama su bili konzul Srbije Zorica Mladenović i njen crnogorski kolega Slobodan Žarić. Inicijator ove postavke je akademski slikar Spomenka Alečković, član Predsedništva CSS-a Hesena.

Sanja Alečković

Izloženo je tridesetak slika u ulju i akrilu, različitih motiva i živih boja, a publika ih je sa zanimanjem, dugo i pažljivo razgledala. A imali su šta i da vide jer stara poslovica kaže da se "lepota nalazi u očima onoga ko posmatra neko umetničko delo".

Atmosfera na samom otvaranju bila je izuzetna, a slikari i njihovi radovi su imali podršku i u prigodnom muzičko-literarnom delu programa.

 

Tako su se sa izloženim slikama spojile Hajdnova sonata, koju je na violini svirala osamnaestogodišnja i već svestrana umetnica Sanja Alečković, a nastavio je poeta na klaviru Junuz Barbaros Kuru. Ti lepi trenuci su potrajali i kasnije kada je poezija oplemenila veče stihovima pesnikinja Barbare Hehfeld i Nisvete Grabovac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here