Škola i horoskopski znaci

0

Detetov odnos prema školskim obavezama određuje i horoskopski znak
 

Ovan – Poželjno je da uči kroz igru i sportske aktivnosti. Ako odnos prema obavezama prihvati kao vid takmičenja, ovo dete može biti veoma odgovorno i uspešno u svemu.

Bik – Obaveze shvata odgovorno, ali je sporije od druge dece. Najbolje je školu predstaviti kao mesto gde mogu da se zarade razne privilegije. Reč "nagrada" zameniti rečju "zarada".

Blizanci – Radoznalci deluju previše površno i nezrelo, a odgovornost razvijaju tek s vremenom. Poželjno je da uvek budu u grupi uspešne dece jer će ih brzo iskopirati.
 

Rak – Ova deca su sklona da se povuku u sebe što roditelje može navesti da previde njihovu patnju. Potrebna im je velika emotivna podrška.

Lav – Škola je za njega teren na kome će dokazati svoje sposobnosti i veštine. Zamka ovih osobina je preterana ambicioznost koja može da preraste u veliku frustraciju ukoliko je dete neuspešno.

Devica – Ovo dete je teško usmeravati jer ono ima svoj sistem vrednosti. Da bi lakše prihvatilo novi životni ritam, potrebno je školu predstaviti kao posao.

Vaga – Najveće uspehe postižu kad rade u paru, partnerstvu. Ukoliko su u dobrom okruženju, rezultati mogu biti sjajni. Skloni su da preslikavaju atmosferu okoline, pa je zbog toga važno da roditelj utiče na odabir dece s kojom će se zbližiti.

Škorpija – Odnos prema obavezama može biti dobar samo ukoliko naiđu na odobravanje učitelja i dece. Potkupljivi su, pa je zbog toga najbolje od starta uvesti sistem nagrade i kazne.

Strelac – Odgovornost im je slabija strana i zbog toga roditelji moraju biti naoružani ogromnim strpljenjem i idejama kako da motivišu ovog đaka. Oni su gladni znanja, ali ga usvajaju jedino ako im se prenosi na interesantan i zabavan način.

Jarac – Na početku školovanja često ih proglase lenjivcima. Odnos prema obavezama je disciplinovan, bez pritiska ih treba pustiti da sami pronađu svoj ritam.

Vodolija – Škola je mesto gde se okupljaju drugari, a knjiga je nužno zlo. Učenje treba da bude predstavljeno kao eksperiment, a druženje sa decom iskoristiti u sistemu nagrade i kazne.

Ribe – Škola za decu rođenu u ovom znaku može biti izvor velikog stresa. Ne treba ih pritiskati, već ih treba pustiti da sami pronađu put i model ponašanja koji im najviše prija. Ako zasijaju, biće to zbog vanserijske dovitljivosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here