Skorseze i De Niro prave nastavak “Taksiste”

0

Robert De Niro kao Trevis Bikl

 

 

Svetsku javnost je uzburkala već sama Skorsezeova, vrlo uopštena najava planiranog projekta, koju su brže-bolje preneli i na svoj način protumačili svi najuticajniji mediji, pozivajući se na izvore Berlinala. Isti izvori navode da bi u novi projekat trebalo da bude uključen i kontroverzni danski reditelj Lars fon Trir, kao i Pol Šreder.

Šreder, autor scenarija za originalnog "Taksistu“, još pre nekoliko godina je izjavljivao kako vodi pregovore sa Skorsezeom o snimanju nastavka filma, u kom bi nezaboravni junak Trevis Bikl, naravno, bio dosta stariji. Međutim, tek je nedavni nagoveštaj samog Skorsezea o mogućnosti snimanja novog "Taksiste“, smesta pridobio nepodeljenu pažnju medija i publike.

Logično, jer slavni tandem oskarovaca može unapred da računa da će svaki njihov projekat podići ogromnu prašinu, čemu je nemalo doprineo baš film o kome je reč, ali i drugi klasici na kojima su sarađivali.

U skoro četiri decenije, koliko je proteklo od prve Skorsezeove saradnje sa De Nirom u filmu "Sporedne ulice“, iz 1973. godine, pored legendarnog "Taksiste“, koji je nominovan za četiri "Oskara“, smestili su se i filmovi "Razjareni bik“, "Rt straha“, "Kazino“…

Po svemu sudeći, njihov deveti zajednički projekat označiće ponovno "uskakanje“ De Nira u ulogu Trevisa Bikla, nestabilnog taksiste i veterana Vijetnamskog rata, opsednutog namerom da počisti ulice Njujorka od nasilja i zločina. Sredinom sedamdesetih, ovaj lik mu je doneo nominaciju za "Oskara“, baš kao i njegovoj tadašnjoj partnerki Džodi Foster.

 

Ko će biti ostali protagonisti novog "Taksiste“, i da li ćemo gledati Trevisa Bikla 21. veka, u rimejku antologijskog ostvarenja, ili ostarelog junaka u novoj priči, a u tumačenju danas mnogo iskusnije glumačke legende, saznaćemo tek kada projekat bude (i) zvanično najavljen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here