Slavlje bez velikih zvezda estrade

0

I ove kao i prošle godine u Beču nisu gostovale "velike" zvezde srpske estrade, već su bile organizovane manje žurke sa "manjim" zvezdama. Od klubova koji imaju sopstvene prostorije, samo se mali broj odlučio za organizovanje dočeka.

Tako je u klubu Bambi organizovan doček 2015. uz domaću muziku i specijalitete. Goste je do ranih jutarnjih sati zabavljao Total bend.

U kantini fudbalskog kluba Kajzereberzdorf-Srbija 08, takođe, je priređen doček. Članovi kluba su od ranih popodnevnih sati počeli pripreme i okupili se na stadionu da bi ispekli prase i jagnje, dok su vredne supruge mesile kolače. Tokom večeri bilo je veoma veselo i ušlo se uz pesmu u 2015. iako nije bilo muzike uživo. Posle ponoći mladi članovi pozdravili su Novu godinu velikim vatrometom, koji se mogao videti nekoliko kilometara od stadiona.

Dragan je radio

U novogodišnjoj noći nisu svi samo uživali, već su neki naši građani morali i da rade.
Pored vrednih ugostitelja, već 25. godinu zaredom radio je Dragan Žutić, koji je u centru Beča, kao i svake nove godine, prodavao kestenje.

Prema zvaničnim podacima 620.000 ljudi, za 70.000 manje nego prošle godine, Novu godinu dočekalo je na Novogodišnjoj trasi, koja se 25. put protezala ulicama centra grada. Duž Novogodišnje trase 60 gastronomskih preduzeća služilo je kuvano vino i razne specijalitete.

Gosti su mogli da uživaju i u zabavnom programu, valcerima, operetama, rok, pop i austrijskoj narodnoj muzici. Na ukupno 12 lokacija bile su postavljene bine na kojima su se smenjivali muzičari raznih žanrova, a žurka je trajala 12 sati.

Pored već dokazanog programa ove godine prvi put je organizovan vatromet na centralnoj bečkoj ulici Ringštrase. Valcerom se Nova godina dočekala i na trgu Graben, pod velikim lusterima, ispod kojih su škole plesa od poslepodneva nudile besplatne kurseve valcera.
Tačno u ponoć dolazak 2015. označila je zvonjava zvona Pumerin na bečkoj katedrali Štefansdom, što je u direktnom prenosu na radijskim i televizijskim programima, kao i potom valcerom doprinelo prazničnoj atmosferi širom zemlje.

Najomiljeniji rituali Bečlija za doček Nove godine su svakako nazdravljanje uz sekt ili šampanjac, a veliki broj kupio je na štandovima širom grada, kako to nalaže tradicija, male plastične prasiće ili detelinu sa četiri lista, koji treba da im donesu sreću u novoj godini.

Trubači u ponoć

U bečkom kafeu Đokalero vlasnik Dušan Berak priredio je jedinstven doček. U ponoć goste su iznenadili trubači.

Autobusi iz Srbije

Od dočeka nove godine, na koji brojni turisti, pre svega iz susedne Italije, dolaze svake godine, privreda Beča ima veliku korist.
Ove godine mogao se primetiti i veliki broj autobusa iz Srbije, koji su na doček u glavni grad Austrije, dovezli turiste.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here