Slike magnet za publiku

0

Nakon otvaranja izložbe: Neki od umetnika
 

Likovne radove izložili su umetnici iz Srbije, Austrije, Australije, Francuske, Italije, Ruske federacije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Mađarske.

 

Slika umetnice Gordane Eliot
 

Maja Gojković predsednica Skupštine Republike Srbije je otvarajući izložbu pozdravila prisutne i zahvalila se što je videla ovako lepu izložbu u kojoj učestvuju mnogi umetnici iz raznih zemalja. Ona je ukratko ispričala i o svojim saznanjima o udruženju likovnih umetnika "Uroš Predić" iz Ciriha i pozdravila njihovo dugogodišnje postojanje.

 

Otvorila izložbu: Maja Gojković

– Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam otvorila ovu izložbu udruženja "Uroš Predić" jednog od naših najpoznatijeg slikara i umetnika iz 19. i početkom 20. veka i što sam videla dela 183 slikara iz raznih zemalja, koji su svoju umetničku kreativnost prikazali delima koje smo mogli da vidimo – rekla je Gojkovićeva.

Okupljenu publiku je oduševila šarolikost boja, tehnika i teme radova svih umetnika. Autori radova i njihovi prijatelji su zajedno s publikom i gostima zadovoljno razgledali izložbu, prepoznavajući kreativnost i nadarenost postavljenih dela.
– Ova izložba je posebno mesto gde nas okružuje ogromna količina pozitivne energije i entuzijazma kreativnih umetnika i njihovih dela, koje smo imali prilike da vidimo gde su pokazane brojne specifičnosti i različitosti u umetničkoj kreaciji svakog umetnika.
Svi radovi su vredni pažnje jer odražavaju dinamičnost i slobodu izraza, prokomentarisala je svoje utiske Koviljka Ninković iz Badena.
 

Izložba otvorena do 30. oktobra

– Dela svih autora su zanimljiva na svoj način a posebno je interesantan podatak da je toliko likovnih umetnika učestvovalo i izložilo svoje radove – rekao je posetilac Ivan Draganić koji je inače zaposlen i UN u Ženevi.
Izložba se može videti u periodu do 30. oktobra na adresi Avenue de de la Paix 8-14 Ženeva (UN).

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here