U gostima Nemci i Mađari

0

Slavili slavu: Članovi Crkvenog hora sa sveštenicima
 

Po podne je o pravoslavlju govorila Irena Pavlović-Celtner, doktor teoloških nauka iz Nirnberga, koja je posebno istakla kratki letopis hrama Sv. Ćirila i Metodija.

 

Predavanje su pored naših ljudi slušali i Nemci i Mađari, a postavljeno je i više interesantnih pitanja.

Zatim je hor u jednočasovnom koncertu izveo kompozicije srpskih i ruskih autora. Kao solista je pevala Vera Bermel iz Minhena.

 

Okretanje slavskog kolača

U čast slave Crkvenog hora "Pokrova Presvete Bogorodice", rezan je slavski kolač, što je obavio protojerej Borisav Simić iz Hamburga. U molitvi su učestvovali i mladi sveštenik Bojan Simić iz Regenzburga, protojerej Marinko Radmilo, starešina hrama u Nirnbergu, i parohijski protođakon Zlatibor Kojadinović.

Čestitku članovima Crkvenog hora povodom slave uputio je protojerej Marinko Radmilo.
Na kraju ovog lepog i uspešno organizovanog Dana otvorenih vrata u hramu Sv. Ćirila i Metodija i slave Crkvenog hora u Nirnbergu, protojerej Marinko Radmilo je sa zadovoljstvom konstatovao da je parohija bila dobar domaćin svima koji su došli toga dana u hram i portu, prikazan je zanimljiv muzički program, održano kvalitetno predavanje i pripremljeno posluženje za sve prisutne.

– Gosti su nam zahvaljivali na toplom i ljubaznom dočeku i na svemu što su videli, čuli i doživeli. Za nas je ovo bila još jedna prilika da u sredini u kojoj živimo i delujemo pokažemo čemu nas uči pravoslavlje i da živimo duhom pravoslavnim, iako daleko od svoje otadžbine – kaže protojerej Marinko Radmilo.

 

Zahvalnost za pomoć

Protojerej Marinko Radmilo je posebno zahvalio svima koji su se angažovali na prikupljanju i slanju humanitarne pomoći na poplavljena područja Srbije i Republike Srpske. Zahvalnost je izrazio i darodavcima u novcu i robi, ističući da je sve to pomoglo stanovništvu poplavljenih sredina i olakšalo im muke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here