Sloga ponosna na dostojanstveno veče

0

Publika je pevala sa njima : Članovi Sloge na bini
 

Prvi put ceo program i realizaciju ne samo da su osmislili, već su i sproveli u deli članovi izvođačkog ansambla ovog društva, na šta su svi ponosni. Kao i prethodnih godina i ovoga puta članovi Sloge potrudili su se da veče bude dostojanstveno. Manifestacija je otvorena pesmom "Tamo daleko" u izvođenju mladih igrača Sloge, a publika je zajedno sa njima pevala.

 

Nošnje

Uz igru su prezentovane i različite nošnje svakog igrača, a deo programa krasili su i odlomci knjige Dese Burazor Aslanidu "Krugovi života – gradonačelnik i Srpkinja", koje je autorka čitala.

Znajući po tradiciji šta publika očekuje, pripremni ansambl Sloge se predstavio igrama "Žajko Kokorajko", koreografa Ljubomira Vujičina, a izvođački ansambl igrom "Ozdola ide ludo em mlado" koreografa Saše Bogunovića. U programu su kao gosti učestvovali članovi dečjeg ansambla Jedinstva iz Ludvigzburga.

Program je vodila Zorana Branković, umetnički rukovodilac pripremnog ansambla Sloge, a goste je pozdravio i predsednik Tomislav Sofranić.

Posle zvaničnog dela svi prisutni su se opustili uz zvuke Big benda i Lidije iz Vrnjačke Banje.

– Proslava je uspela, zahvaljujemo svim posetiocima, redakciji "Vesti" i svima koji cene naš rad – rekli su na kraju potpredsednik Mitić i predsednik Sofranić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here